Museum

Mons Memorial Museum

Herbleef het dagelijkse bestaan van soldaten, treed in de voeten van mannen en vrouwen die getuige waren van beide wereldoorlogen…. Dit alles staat je te wachten bij het binnentreden van het Mons Memorial Museum.

Het oorlogsverleden van de stad wordt verteld aan de hand van de verhalen van soldaten en burgers die er zelf getuige van waren. Een bezoek aan het museum is een sprong in het dagelijkse leven van mannen en vrouwen in oorlogstijd. De bezoeker wordt aangezet om na te denken over het fenomeen oorlog en over de maatschappij. Een plaats om na te denken, een ruimte om vragen te stellen en anderen te ontmoeten, een museum…

De tentoongestelde voorwerpen, geselecteerd uit de collecties van 5.000 voorwerpen over militaire geschiedenis die Mons rijk is, bieden een fundamenteel inzicht in de relaties tussen burgerbevolking en militairen. Dit inzicht krijgt vorm tijdens een parcours dat de bezoeker van de middeleeuwen via het ancien régime naar de twee wereldoorlogen leidt.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 02/12, 25/12, 01/01, 9 > 30/01

Contact

Boulevard Dolez 51
7000 Bergen
065 40 53 25
polemuseal@ville.mons.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Bergen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas