Expo PlayZone Europe
© Speelgoedmuseum Mechelen
Tentoonstelling

Tijdelijke expo: PlayZone Europe

Speelgoedmuseum Mechelen

In het voorjaar van 2024 wordt België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Mechelen organiseert een groots cultureel en maatschappelijk festival ‘Construct Europe’ om dit voorzitterschap in de kijker te zetten.
In het kader van dit stadsfestival loopt in Speelgoedmuseum Mechelen de tentoonstelling 'PlayZone Europe' van 6 januari tot 31 mei 2024.
Kom meer te weten over Europa via speelgoed uit de collectie van Speelgoedmuseum Mechelen. Maak een rondreis doorheen het spel- en speelgoedaanbod van de verschillende Europese lidstaten, van het bekende bouwsteentje uit Denemarken tot de puzzelkubus van de Hongaar Rubick. Via verhalen van Mechelaars die migreerden vanuit een ander Europees land ontdek je hoe men in hun thuisland speelt en welke speltradities ze mee naar hier namen. Als afsluiter toont de expo wat de Europese Unie doet op vlak van veilig speelgoed en hoe dit getest wordt alvorens het op de markt komt. Samen denken we na hoe we spel en speelgoed nog beter kunnen maken binnen Europa.

€12,5 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Mechelen-Nekkerspoel

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas