Metamorfosi Vegetali
© Davide Farabegoli
Tentoonstelling

Superpower Design

CID - Centrum voor Innovatie en Design van Grand-Hornu

Steeds sneller, sterker, mooier, intelligenter: de cultus van de individuele prestatie heeft postgevat in een technologische samenleving waarin het lichaam steeds meer lijkt te worden gezien als improviseerbaar gereedschap. Als soort heeft de mens zich altijd al aangepast aan zijn omgeving, maar de eisen die aan zijn prestaties worden gesteld zijn steeds verfijnder en veranderen snel.

In de hedendaagse technologische en digitale wereld is design een middel om na te denken en te creëren over het verbeteren van onze fysieke, intellectuele en emotionele mogelijkheden. Maar deze betrokkenheid roept een reeks medische, ethische, sociale en filosofische vragen op. Dit verlangen om de biologische grenzen te overschrijden maakt immers deel uit van een culturele en sociale context en weerspiegelt een manier van samenleven die in vraag moet worden gesteld. Wat is de rol van de designer , na de wereld om ons heen te hebben gevormd, in een maatschappij die ons supermenselijk wil maken?

€10 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Rue Sainte-Louise 82
7301 Hornu
065652121
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Saint-Ghislain

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas