Logo Rubenshuis
© Stad Antwerpen - Rubenshuis
Tentoonstelling

Rubenshuis

Tijdelijk gesloten

Rubenshuis (gesloten wegens renovatie)

Deze kunstenaarswoning met paleisallures vindt nergens zijn weerga. Het leven van de barokschilder ontrolt zich hier voor uw ogen en laat u zo zijn veelzijdig talent ontdekken: schilder, architect en diplomaat, verzamelaar en geleerde, echtgenoot en vader. In zijn huis aan de Wapper maakt Peter Paul Rubens ons getuigen van zijn haast ongeremde, creatieve geest.

Antwerpen en Rubens: het hoogtepunt van dit rijke verleden spreekt tot de verbeelding in het Rubenshuis. Het is de plek waar u het dichtst bij de leefwereld van de grote barokschilder komt. Ontdek er zijn veelzijdige talenten: zowel de schilder, architect en diplomaat, de verzamelaar en geleerde als de echtgenoot en vader komen aan bod.

Een overzicht van bezienswaardigheden die u zeker niet mag overslaan:

Het zelfportret van Rubens: in de eetkamer van het Rubenshuis komt u oog in oog te staan met de meester zelf.

De kunstkamer: in het zeventiende-eeuwse Antwerpen hadden sommige gefortuneerde burgers grote kunstcollecties aangelegd. Rubens verzameling was in zijn tijd de grootste van de stad.

Het atelier :in dit atelier ontstonden de meeste werken van Rubens. Op de werkvloer demonstreerde hij zijn talent als schilder én organisator. Leerlingen, assistenten en collegas stonden hem bij in de productie van zijn werk.

Stadstuin in het hartje van Antwerpen: tijdens de restauratie in de jaren 1940 werd ook de tuin van het Rubenshuis opnieuw aangelegd.

€10 Gratis met museumpas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten
  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Contact

Wapper 9-11
2000 Antwerpen
03/2011555
info.rubenshuis@stad.antwerpen.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas