Gruuthusemuseum
© Musea Brugge
Tentoonstelling

Gruuthusemuseum

Gruuthusemuseum

Het Gruuthusemuseum neemt je mee doorheen de geschiedenis van Brugge aan de hand van de rijke collectie verfijnd vakmanschap. Topstukken zoals wandtapijten, kant, zilver en houtsnijwerk, maar ook grote en kleine persoonlijke verhalen maken de geschiedenis tastbaar. Van de middeleeuwse handelsmetropool tot de 19de eeuwse heropbloei en de werelderfgoedstad vandaag: ontdek wat Brugge tot Brugge maakt.
Het museum is gehuisvest in het voormalige stadspaleis van Lodewijk van Gruuthuse. Het familiefortuin van Gruuthuse vond zijn oorsprong in de verkoop van gruut, een kruidenmengeling gebruikt bij het brouwen van bier. Lodewijk is de bekendste telg uit de familie en was een belangrijke hoveling en vertrouwensman van de Bourgondische hertogen. Hij verbouwde het paleis grondig met de toevoeging van een bidkapel die uitkijkt op het koor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het paleis werd op het einde van de 19de eeuw door stadsarchitect Louis Delacenserie gerestaureerd en verbouwd om er een historisch museum in onder te brengen. Laat je tijdens het bezoek verbluffen door de rijke detaillering in de architectuur en de verrassende zichten op de stad.

€12 Gratis met museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum