Volkskundemuseum
© Musea Brugge / Stad Brugge
Tentoonstelling

Volkskundemuseum

Volkskundemuseum

In de gerestaureerde en pittoreske 17de eeuwse werkmanshuisjes van de Brugse schoenmakers wordt de sfeer van weleer opgeroepen aan de hand van verschillende ensembles met oude voorwerpen: een klasje, schoenmakerij, hoedenmakerij, kuiperij, Vlaamse woonkamer, suikerbakkerij, apotheek, herberg, kleermakerij, confectiewinkel en glasblazerij.

Acht 17de-eeuwse godshuizen met een hedendaagse architecturale uitbreiding herbergen een collectie oude voorwerpen in verschillende decors van weleer: een klasje, schoenmakerij, hoedenmakerij, kuiperij, Vlaamse woonkamer, suikerbakkerij, apotheek, herberg, kleermakerij en traditioneel textiel. Op donderdagnamiddag wordt er op ambachtelijke wijze snoep bereid. De zondag voor kerstmis kan je in hetVolkskundemuseum meevieren met het Midwinterfeest.

MONUMENT
In 1973 opende het Museum voor Volkskunde zijn deuren in de gerestaureerde Schoenmakersrente, de pittoreske 17de-eeuwse godshuizen van het Brugse Schoenmakersgilde. Verschillende ambachten worden er geïllustreerd in oude interieurs: een Vlaamse woonkamer, een suikerbakkerij, een apotheek, een klaslokaal en andere bedrijfsensembles. In 'De Zwarte Kat' is een museumherberg ondergebracht.

Speciaal voor kinderen heeft het museum twee multimediaprojecten met touchscreen:

'Hart en zool' gaat over de geschiedenis van de traditionele klomp, orthopedische schoenen en hedendaagse sneakers. Ook shopping en volksverhalen rond dit thema komen aan bod.

'Lang van Stof' vertelt dan weer meer over de geschiedenis van de textielwereld in de Brugse regio, hedendaagse mode-ontwerpers en hoedenmakers, shopping, mode en lifestyle.

€7 Gratis met museumpas

Openingsuren

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Contact

Balstraat 43
8000 Brugge
+32 50 44 87 43
musea@brugge.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum