Christophe Gevers, de architectuur van het detail
© Christophe Gevers, de architectuur van het detail
Tentoonstelling

Christophe Gevers, de architectuur van het detail

Design Museum Brussels

Door zijn productieve activiteit tussen de jaren 1960 en 1980 is de materiële nalatenschap van Christophe Gevers relatief rijk. Meer dan een tentoonstelling van objecten zal het Design Museum Brussels een reconstructie van zijn professionele universum herbergen: een verhalend geheel van archieven en objecten, documenten en getuigenissen. Het creatieve proces van Gevers zal "ongefilterd" worden onthuld dankzij onder meer de archieven van Thierry Belenger, die momenteel in het museum worden bewaard, en een selectie van meubels, lampen, beeldhouwwerken en speelgoed.

De rijkdom van deze documentatie zal ons in staat stellen de vaak verborgen weg te reconstrueren die het werk van de architect en de ontwerper kenmerkt: schetsen, plannen, technische studies, foto's, dossiers voor het inventariseren van projecten, correspondentie met opdrachtgevers, prijsopgaven, maquettes. Deze elementen, die het professionele universum van Gevers vormen, zullen bijdragen tot het onthullen van de complexiteit van dit beroep, en tot het actualiseren van deze figuur die in de loop van zijn carrière particuliere en openbare architectuur, restaurants en banken heeft omgevormd tot aangename, functionele en menselijke leefruimtes, dankzij een unieke taal waarin materialiteit, technisch vernuft en de suprematie van het detail in dialoog gaan met de knowhow van de nauwgezette vakman en de creatieve passie van de ontwerper.

Christophe Gevers, zoals hij zichzelf graag definieerde, was ontwerper omdat hij geïnteresseerd was in het heden, dat de toekomst is, en het verleden, dat al lang voorbij is. Het Design Museum Brussels draagt bij tot deze temporele alchemie door de actualiteit van zijn onderzoek en het voorbeeldige karakter van zijn aanpak te promoten.

€8 Gratis met museumpas

Openingsuren

woensdag tot en met zondag

Contact

Belgiëplein 1
1020 Laken
+32 2 669 49 29
info@designmuseum.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Bockstael

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas