The Jeweller´s Art - Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970
© DIVA
Tentoonstelling

tentoonstelling The Jeweller´s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970

DIVA. Antwerp Home of Diamonds

Juwelen uit de swinging sixties en seventies: vanaf 30 oktober opent de tentoonstelling The Jeweller´s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970 in DIVA in samenwerking met het Cincinnati Art Museum uit de Verenigde Staten. In het swinging London van de jaren 1960 ontstond een vernieuwende stroming binnen de juwelenindustrie die zich uitbreidde naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De expositie toont juwelen, mode, muziek en design uit deze bruisende periode, die op dit moment weer très en vogue is.

Stap in de jaren 1960-1970, zie voor het eerst meer dan 100 juwelen uit deze periode bij elkaar, leer over de gedachten achter deze juwelen: de kunststromingen, de grote technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen (de eerste mens op de maan, James Bond en zijn technische snufjes, populaire sciencefiction films etc.) en ontdek het effect hiervan op juwelen, maar ook op de huidige vormgeving en samenleving.

Dompel je onder in Space Age. Onderdeel van de tentoonstelling is een kunstinstallatie van Space Encounters. De installatie neemt een volledige zaal in de tentoonstelling The Jeweller’s Art in. Je treedt binnen in een labyrint en stapt in een nieuwe wereld: veranderend licht en geluid zetten alle zintuigen op scherp en bootsen een ware space ervaring na. Je kan vrij ronddwalen en de space age juwelen bewonderen in een onvergetelijke setting.

€12 Gratis met museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)

tot

Contact

Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen
03 360 52 52
Bezoek website