4 tips voor de origineelste cadeaubon

Zo wordt je pakje overhandigen nóg leuker

Met de museumpas geef je niet zomaar een cadeau, maar een jaar vol beleving. De gelukkige krijgt de sleutel tot meer dan 240 musea in België, goed voor een heleboel verrassende uitstapjes en herinneringen om nog jaren te koesteren.

Niets zo mooi als een persoonlijk geschenk. Met de 4 tips hieronder maak jij van de museumpas-bon het leukste pakje van de hoop. En het is niet eens moeilijk.

Graag (nog) iemand trakteren op een jaar vol musea?

Tip 1: maak er kunst van

Tip 1: maak er kunst van

Een museumliefhebber apprecieert vast een mooi kunstwerk, nietwaar? Snuister door de rommelmarkt in je buurt of spring een winkel binnen en koop een elegant kader om je bon in te presenteren. Het kader kan de gelukkige nadien vullen met een foto van een museumuitstap. Recyclage: check!

Tip 2: vouw als een pro

Tip 2: vouw als een pro

Van je bon een vogel, hartje, bloem of draak maken? Een eitje. Met wat vouwtechnieken verandert je A4 in een mum van tijd in een kunstwerkje. Leer in onze video hoe je een hartje moet maken, of browse door YouTube voor nog meer leuke vormen.

Tip 3: zeg ‘merci’

Tip 3: zeg ‘merci’

“Een dikke merci, omdat jij er altijd voor me bent!“ - Geef de ontvanger naast de museumpas ook nog een warme (én lekkere!) boodschap mee in de vorm van merci-chocolaatjes. De échte verrassing zit natuurlijk vanbinnen: je kan de bon meteen op de chocolade leggen of hou de spanning er nog wat in en verstop hem eronder. Bij elk chocolaatje komt je cadeau verder tevoorschijn! 

Tip 4: hou het luchtig

Tip 4: hou het luchtig

Wie ‘feest’ zegt, denkt aan slingers, taart en … ballonnen. Die laatste blijken het ideale omhulsel om je museumpas-bon in te verstoppen. Rol de bon op, schuif hem in de ballon en blaas de ballon op. Ook leuk: voeg wat confetti toe in de ballon, samen met je bon. Nog meer feest!

Geef jij het leukste pakje?

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas