Kanal - Centre Pompidou

Vòòr de Citroëngarage zal worden omgebouwd tot de grootste culturele instelling van Brussel, met een oppervlakte van 35.000 m2 gewijd aan alle vormen van creatie, biedt KANAL – Centre Pompidou je een jaar lang een programma van culturele activiteiten aan.

Wat betreft moderne en hedendaagse kunst en architectuur vertrekt Brussel niet van nul, wel integendeel. Het ontbrak de stad alleen nog aan een museum voor moderne en hedendaagse kunst en aan een architectuurmuseum. Vandaar het project KANAL – Centre Pompidou dat gehuisvest is in de vroegere Citroëngarage op het IJzerplein. In afwachting van de werken, die tegen 2022/2023 klaar zullen zijn, besloot de Stichting Kanal om vanaf 5 mei 2018 een aanloopjaar te organiseren. Zo zal dit mythische gebouw dertien maanden lang voor het publiek worden opengesteld.

Je zal er (in samenwerking met het Centre Pompidou) verschillende tentoonstellingen, grote installaties en een tiental nog nooit eerder getoonde werken van Brusselse kunstenaars kunnen zien. Ook zal er ruimte zijn voor een heel scala aan podiumkunsten.

ma + wo - vr: 12:00 - 19:00
za: 12:00 - 22:00