Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel

Het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel is een gastvrij en open huis voor wie het Brussel van vandaag en gisteren wil ontdekken en beleven.

Het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel deelt expertise en organiseert vorming rond erfgoed.
Hierbij zet het AMVB in op zowel ervaringsgericht als formeel leren voor jong en oud, voor professioneel en amateur. Het is een gastvrij en open huis voor wie het Brussel van vandaag en gisteren wil ontdekken en beleven.
Het AMVB richt zich tot de gemeenschap van mensen binnen of buiten Brussel, die er aan het Nederlandstalige culturele leven participeren. Dit kunnen Nederlands- of meertalige Brusselaars zijn, uitwijkelingen die zich blijvend met Brussel identificeren of Vlamingen die door Brussel onderling verbonden zijn. Elke geïnteresseerde in het verleden van Brussel en haar inwoners en instellingen kan hier terecht.

Ga gratis met de museumpas
225 Belgische musea in 1 pas

vaste collectie:
ma > vr: 9:00 > 16u

tijdelijke expo:
ma > vr: 9:00 > 17u
za & zo: 10:00 > 17:00

Dit museum is gratis voor alle bezoekers, maar museumPASSmusées wil het ook zijn pashouders van harte aanbevelen.

Arduinkaai 28
info@amvb.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Zuid

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas