Museum

S.M.A.K.

S.M.A.K. herbergt de belangrijkste internationale collectie hedendaagse kunst in Vlaanderen. Elke vier maanden kan je hiervan een selectie komen bekijken in combinatie met originele, vaak gedurfde solo- of groepstentoonstellingen getoond.

Elk bezoek aan S.MA.K. is een unieke beleving. Langzaam bekomen doe je achteraf in het SMAKcafé, in de S.M.A.K.-bookshop of door een wandeling in het park te maken.

De collectie van S.M.A.K. heeft een internationale uitstraling en wordt beschouwd als de belangrijkste verzameling hedendaagse kunst in Vlaanderen. Een selectie van die collectiewerken wordt getoond in wisselwerking met tijdelijke tentoonstellingen.

Bijzonder is dat het museum elke vier maanden een transformatie ondergaat, waardoor je telkens andere werken kan ervaren. Je bekijkt er kunst van gevestigde namen of van minder bekende internationale kunstenaars die de toon zetten binnen de kunst van vandaag. Artistiek directeur Philippe Van Cauteren heeft oog voor de veranderende maatschappij en programmeert daarom ook kunstenaars uit het Midden-Oosten, Azië of Latijns-Amerika.

Bestel museumpas

Openingsuren

di - vr: 9:30 - 17:30
za - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 24/12, 25/12, 26/12, 31/12, 01/01, 02/01

Contact

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
09 240 76 01
info@smak.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant