Museum

Adornesdomein

De godshuisjes, de mysterieuze Jeruzalemkapel en de gezellige Scottish Lounge vertellen het verhaal van de 15e eeuwse Adornes familie. Vandaag zijn graaf en gravin de Limburg Stirum de 17e generatie die het domein beheren en conserveren.

Maak kennis met een vooraanstaande familie in het Brugge van de 15de eeuw. De film en de tentoonstelling in de godshuisjes vertellen het leven van Anselm Adornes. Handel, diplomatie en devotie vormen de rode draad in zijn bestaan. Duik de pracht en mysterie van de Jeruzalemkapel in en ga op zoek naar wat ze zo uniek maakt! Geniet tot slot van een aangename pauze in de elegante en gezellige sfeer van de Scottish Lounge.
Het Adornesdomein is vandaag nog steeds in familiebezit. De graaf en gravin maximilien de Limburg Stirum, ondertussen de zeventiende generatie, zetten zich met veel overgave in voor het behoud van dit unieke Brugse erfgoed. Met dit familiedomein willen ze bovendien deze historische en culturele ervaring met de bezoeker delen, met aandacht voor het intieme en familiale karakter van de plek.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - za: 10:00 > 17:00
juli-augustus: ma - za: 10:00 > 18:00

Gesloten op zon- en feestdagen

Contact

Peperstraat 3
8000 Brugge
050 33 88 83
info@adornes.org
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas