Museum

Modemuseum Hasselt

Bezoek de geschiedenis van de Westerse mode vanaf 1750 tot vandaag in het Modemuseum Hasselt. Het is een van de weinige musea in de Lage Landen die exclusief aan kleding en mode is gewijd. De collectie telt ongeveer 18.000 kledingstukken en accessoires.

Een aantal hoofdstukken leggen een bijzondere klemtoon. Zo is de mode van de jaren zestig aanzienlijk vertegenwoordigd. Uniek is eveneens de verzameling designerschoenen en de hoedencollectie, alsook de sterke aanwezigheid van belangrijke ontwerpers zoals Worth, Jacques Doucet, Poiret, Patou, Jeanne Lanvin, Chanel, Balenciaga, Dior, Cardin, Courrèges, Yves Saint Laurent, Versace en Comme des Garçons.

In het verzamelbeleid rond hedendaagse mode krijgen creaties van ontwerpers met Limburgse roots en internationale uitstraling zoals Martin Margiela en Raf Simons extra aandacht. De regionale verankering is ook zichtbaar in de deelcollectie couturekleding en accessoires van Hasseltse gevestigde modezaken uit het heden en verleden zoals Jeurissen, Moray en Reekmans.

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open
di - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag, 24, 25 & 31/12, 01/01

Contact

Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
011 23 96 21
modemuseum@hasselt.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Hasselt

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas