Museum

MIM - Muziekinstrumentenmuseum

Het MIM beheert een wereldberoemde collectie muziekinstrumenten. Het museum is gevestigd in het voormalige Old-England-gebouw in art-nouveaustijl aan de Kunstberg, tussen de andere niet te missen musea en culturele pleisterplaatsen.

Het museum belicht zowel oude als moderne, wereld- en volksmuziekinstrumenten. De collecties, die behoren tot de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, zijn gedeeltelijk te zien in het museum. De muziekinstrumenten staan verspreid over vier verdiepingen, die elk een eigen invalshoek bieden. Je kan hier uren wegdromen op muziek en topstukken bewonderen zoals de oudst bekende saxofoon ter wereld, prachtig gedecoreerde Ruckers-klavecimbels en nog veel meer!

Daarbovenop heeft het MIM ook een concertzaal, een atelier voor workshops, een museumwinkel en een gespecialiseerde bibliotheek met boeken, beeldmateriaal en geluidsopnames over muziekinstrumenten

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - vr: 09:30 - 17:00
za - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag, 01/01, 01/05, 01/11, 11/11, 25/12
Gesloten 5 oktober - 17 oktober wegens renovaties

Contact

Hofberg 2
1000 Brussel
02 545 01 30
info@mim.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas