Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

De collectie van het grootste muziekinstrumentenmuseum ter wereld omvat een zeer uitgebreide verzameling klassieke, exotische en volkskundige muziekinstrumenten.

In een prachtig gerestaureerd gebouw middenin Brussel dat bestaat uit een art nouveau gedeelte en een classicistisch gedeelte, worden 9000 muziekinstrumenten bewaard. De 1100 interessantste en meest sprekende exemplaren kan je bekijken in vier tentoonstellingszalen, omkaderd door beeldmateriaal en tekstpanelen. De rijk gevulde audio- en videogids brengt de muziekinstrumenten opnieuw tot leven.

Daarnaast heeft het mim ook een concertzaal, een ruimte voor workshops, een museumwinkel, een bibliotheek en helemaal bovenaan een restaurant met terras, waar het adembenemende uitzicht op de hoofdstad een uniek aroma verleent aan het menu.

di - vr: 09:30 - 17:00
za - zo: 10:00 - 17:00