Museum

Archeologisch Museum van Aarlen

Het Archeologisch Museum van Aarlen herbergt vele overblijfselen van de Gallo-Romeinse beschaving, die gevonden zijn in de provincie Luxemburg.

Het Archeologisch Museum van Aarlen, opgericht in 1934, herbergt vele overblijfselen van de Gallo-Romeinse beschaving, die gevonden zijn in de provincie Luxemburg. De stad Aarlen, gelegen op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse heirbanen (Reims-Trier en Metz-Tongeren), kende vooral een grote bloei in de eerste eeuwen van onze jaartelling dankzij de handel met naburige regio's en tot aan het Middellandse Zeegebied. De agglomeratie heette Orolaunum vicus en bevond zich op het oude grondgebied van de Trevieren. Een van de bijzonderheden van het museum is zijn imposante en rijke collectie grafstenen, bestaande uit tientallen fragmenten van antieke funeraire monumenten. De opmerkelijk goede staat van deze sculpturen is te danken aan het feit dat ze werden hergebruikt in de funderingen van de omwalling die aan het einde van de oudheid werd opgetrokken om Orolaunum vicus te beschermen tegen invasies.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di- za: 09:00 > 12:00 + 13:00 > 17:30
zo: 13:30 > 17:30
Gesloten: maandag, 11/11, tijdens de kerstvakantie

Contact

Rue des Martyrs 13
6700 Arlon
063 212 849
musee.archeologique@province.luxembourg.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Aarlen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas