Museum

Museum Dr. Guislain

Museum Dr. Guislain is gewijd aan de geschiedenis van de psychiatrie en aan kunst en waanzin. In de gebouwen van de eerste Belgische psychiatrische instelling presenteert het museum tentoonstellingen over de grens tussen normaal en abnormaal.

De vaste presentatie van Museum Dr. Guislain en een wandeling doorheen het lieu de mémoire bieden je een unieke blik op de geschiedenis van de psychiatrie en gezondheidszorg. Daarbij is er steeds aandacht voor actuele discussies over het onderwerp. De tentoonstellingen en activiteiten onderzoeken namelijk de grens tussen normaal en abnormaal en hoe we daar als maatschappij mee omgaan. Actuele thema’s over geestelijke gezondheid en kunst komen op veelzijdige wijze aan bod. Binnen dit kader wordt ook de link tussen kunst en waanzin gepresenteerd, voornamelijk aan de hand van de kunstcollectie die een internationale verzameling outsiderkunst omvat.

Ga gratis met de museumpas
243 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Di -vr: 09:00 - 17:00
Za - zo: 13:00 - 17:00
Gesloten op maandag, 24, 25 & 31/12, 01/01

Contact

Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
09 398 69 50
info@museumdrguislain.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Dampoort

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas