Museum

Le Bois du Cazier

Le Bois du Cazier is niet alleen erkend als industrieel Unesco-werelderfgoed, het is ook een essentiële culturele plaats. Volg een museumtour die gewijd is aan kolen, staal en glas.

Het Industriemuseum kreeg onderdak in de lokalen waar vroeger de douches waren en laat je kennis maken met de sociale, economische en technische geschiedenis van het Waalse industriebekken van Haine-Sambre-et-Meuse.

Stoommachines, dynamo’s of een elektrische tram uit 1904 behoren tot de grote blikvangers. De kleedkamer van de mijnopzieners, een reconstructie van de zaal der gehangenen en een lampenhuis vervolledigen je bezoek.

Het Glasmuseum heeft een onderkomen gekregen in het hedendaagse gebouw van staal en glas. Je krijgt er de verzamelingen in omgekeerde chronologische volgorde te zien: je vertrekt bij hedendaagse werken en je reist terug in de tijd.

De oude stoomhamers uit de smederij van La Providence in Marchienne-au-Pont hebben een nieuwe thuis gekregen in de voormalige werkplaatsen van de steenkoolmijn. De nieuwe smederij en de gieterij werden uitgerust met moderne werktuigen. Je kan in deze erg authentieke omgeving een smeedworkshop bijwonen.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - vr: 09:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag

Contact

Rue du Cazier 80
6001 Marcinelle
071 88 08 56
info@leboisducazier.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas