Museum

KBR museum (gesloten wegens renovatiewerken tot eind 2024)

Tijdelijk gesloten

Beleef de 15de eeuw in onze streken en ontdek de beelden, verhalen en personages uit de Librije van de hertogen van Bourgondië.

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam kreeg.

Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en worden door KBR (Koninklijke Bibliotheek van België) voor u gekoesterd. Vandaag openen we onze schatkist en delen we deze pareltjes met u in een nieuw museum in en rond de Nassaukapel. Deze unieke plek biedt u de kans om prachtige verluchte manuscripten te bewonderen en tegelijkertijd het middeleeuwse culturele verleden van Europa te ontdekken.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten
"Expo: James Ensor. Inspired by Brussels" is toegankelijk via dezelfde ingang als voor KBR museum, Kunstberg 28.

di - zo: 10:00 > 17:00

Gesloten op : maandag, 1/01, Paaszondag, Paasmaandag, 1/05, donderdag van Onze Heer Hemelvaart, Pinkstermaandag, 21/07, 15/08, 1/11, 11/11, 25/12

Contact

Kunstberg 28
1000 Brussel
02/519 53 11
info@kbr.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas