Museum

Joods Museum van België

Het Joods Museum van België, gelegen in de Brusselse Zavelwijk, biedt een vernieuwende kijk op de joodse geschiedenis en cultuur aan de hand van tentoonstellingen die gericht zijn op uitwisseling, kennismaking en toegankelijkheid voor alle doelgroepen.

Door zijn stevige verankering in het heden is het Museum een levendige, dynamische en multidisciplinaire culturele en artistieke locatie, die wordt gedragen door een team dat de waarden van openheid op doortastende en eigentijdse wijze uitdraagt, met de bedoeling om kennis en inzicht in de joodse geschiedenis, godsdienst en culturen te bevorderen.

Via zijn drie hoofdopdrachten - het behoud van het Belgische joodse erfgoed, tijdelijke tentoonstellingen die aansluiten bij actuele onderwerpen en educatieve activiteiten voor scholen - bouwt het team geleidelijk aan het gezicht uit van het Nieuwe Museum dat tegen 2024 tot stand zal komen.

In afwachting van de werken die in 2021 van start zullen gaan, kunnen de bezoekers verspreid over twee gebouwen en vijf verdiepingen kennismaken met een selectie van de permanente collectie en enkele tijdelijke tentoonstellingen. Tegelijk organiseert het Museum een ruime keuze aan activiteiten, zoals lezingen, concerten, workshops en literaire avonden.

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
di - vr: 10:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag

Contact

Miniemenstraat 21
1000 Brussel
02 512 19 63
edu@mjb-jmb.org
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.