Joods Museum van België

Het Joods Museum van België presenteert een permanente tentoonstelling over de Joodse tradities en tijdelijke tentoonstellingen die gewijd zijn aan kunst en geschiedenis. Hier ontdek je Belgische en internationale artiesten en de Joodse cultuur.

Het Joods Museum van België vind je in de historische wijk van de Zavel. Het is een plek voor traditie en openheid die inzicht in de Joodse geschiedenis, godsdienst en cultuur in tijd en ruimte bevordert en de spirituele en materiële rijkdom ervan onderstreept.

Je wordt uitgenodigd om je vragen te stellen over de specifieke kenmerken, de overeenkomsten en de onderlinge uitwisseling tussen het erfgoed van verschillende culturen. Zo binden we de strijd aan met alle vormen van onverdraagzaamheid.

De tijdelijke tentoonstellingen over kunst en geschiedenis bieden de gelegenheid om kennis te maken met Belgische of internationale kunstenaars en belichten de veelzijdigheid van de Joodse cultuur en het Joodse leven.

di - vr: 10:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00