Museum

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Sinds 1856 zijn er in het 12,5 ha groendomein ruim 7.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. Sommige zijn in de natuur bedreigd of al uitgestorven. Laat je elk seizoen opnieuw verrassen.

Arboretum Kalmthout is een schatkamer vol merkwaardige planten uit de hele wereld. Je vindt er rododendrons uit China, mammoetbladen uit Brazilië, prehistorische bomen uit Australië … om er maar enkele te noemen. Alle planten dragen een label met hun wetenschappelijke plantennaam. Sommige dateren nog uit de kwekerij in de beginjaren van het domein.
Een gids maakt je bezoek extra boeiend met bijzondere verhalen en anekdotes bij de collectie. Kies een seizoens- of themawandeling en ontdek de mooiste plekjes.
De verzameling toverhazelaars is wereldberoemd en de grootste van Europa. Samen met de Japanse esdoorns tonen ze vanaf de herfst een prachtig kleurenspektakel. In de winter bloeien ze uitbundig op kale takken, ongeacht koude of sneeuw. In de lente vormen kerselaars en appelaars een wolk van bloesems. De vlindertuin trekt in de zomer alle aandacht. Kinderen zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Geniet van de rust op één van de vele banken en praat gezellig na op het terras van de cafetaria.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - zo: 10:00 - 17:00

gesloten: 25/12 en 1/1

Contact

Heuvel 8
2920 Kalmthout
03 666 67 41
info@arboretumkalmthout.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Kalmthout

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas