ModeMuseum Antwerpen - MoMu

MoMu is gesloten voor renovatie en zal heropenen in 2021. Tijdens de renovatie is het niet mogelijk het museumgebouw te bezoeken. Terwijl het gebouw onder het mes gaat, trekt MoMu de wereld in met een extra-muros tentoonstellingsprogramma.

Het MoMu-gebouw in de Nationalestraat sluit tijdelijk de deuren voor renovatie- en uitbreidingswerken.

MoMu heeft sinds 2002 steeds ingezet op tijdelijke tentoonstellingen waarbij, meestal in nauwe samenwerking met de ontwerper, mode in een uitgebreide, verhaal-ondersteunende scenografie geplaatst wordt. Wat veel minder aan bod kwam, was de extensieve MoMu-collectie die zo'n 30.000 objecten omvat.

Tot op heden was er in het museumgebouw geen fysieke ruimte om deze collectie structureel tentoon te stellen. Na de verbouwing zal MoMu vanaf 2021 ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen en onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis geven.

Terwijl het gebouw onder het mes gaat, trekt MoMu de wereld in met extra-muros tentoonstellingen. Ook de publiekswerking van het museum blijft actief met workshops en een divers aanbod van activiteiten voor kinderen en volwassen; dit alles op locatie in Antwerpen.

Tijdelijk gesloten (COVID-19)
Het MoMu-gebouw in de Nationalestraat sluit tijdelijk de deuren voor renovatie- en uitbreidingswerken tot najaar 2020.

Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
info@momu.be
Bezoek website

• Shop
  • Café

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.