Museum

Stadhuis Brugge

Het Brugse stadhuis (1376 – 1420) is een van de oudste der Nederlanden. Van hieruit wordt de stad al meer dan 600 jaar bestuurd. Een absolute must is de Gotische Zaal die met haar muurschilderijen en gepolychromeerd gewelf een schitterend kunstwerk is.

Het Brugse stadhuis dateert van 1376 en is daarmee een van de oudste stadhuizen in de Nederlanden. De Gotische Zaal, met schitterende 19de-eeuwse muurschilderijen en een gepolychromeerd gewelf, is een kunstwerk op zich. De geschilderde figuren nemen je mee naar het glorierijke verleden van Brugge.

Hier doe je informatie op over de eeuwige machtsstrijd tussen het stadsbestuur, de vorsten en de Bruggelingen vanuit het thema ‘Burgers en bestuur’.

In de hal van het stadhuis domineren originele 14de-eeuwse consoles en imposante heersersportretten de ruimte. Hedendaagse multimedia laat er een licht schijnen op de bouwgeschiedenis van het stadhuis en het Burgplein.

Aan de hand van een Augmented Reality (AR) maquette en verschillende objecten, schilderijen, prenten en foto’s illustreert een nieuwe vaste opstelling in het Stadhuis de geschiedenis van de verbinding van Brugge met de zee. ‘Brugge en de zee’ vertelt het verhaal van de doorzettingskracht en de inventiviteit van de Bruggelingen om de verbinding met de zee te behouden. Van de Romeinse tijd tot vandaag.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - zo: 9:30 - 17:00
Gesloten: 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Contact

Burg 12
8000 Brugge
050 44 87 43
musea.reservatie@brugge.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas