Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. In het museum kom je meer te weten over het vroegere hospitaalleven. In de kapel gaat alle aandacht naar de werken van Hans Memling.

In het museum van het Sint-Janshospitaal kom je meer te weten over het vroegere hospitaalleven. Meubels, schilderijen, beelden, zilverwerk en tinnen voorwerpen zijn de stille getuigen van de eeuwenlange zieken- en zielszorg in dit hospitaal.

Uniek is ook het dakgebinte van het gebouw, dat tot de oudste en meest monumentale van Europa behoort. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de oude apotheek en de kruidentuinen.

In de hospitaalkapel gaat alle aandacht naar de werken van de bekendste der Vlaamse Primitieven: Hans Memling. Deze schilder leefde en werkte in de 15de eeuw in Brugge en creëerde er zijn belangrijkste meesterwerken, zoals het beroemde Ursulaschrijn, voor het Sint-Janshospitaal.

di - zo: 9:30 - 17:00 Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Mariastraat 38
8000 Brugge