Museum

Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. In het museum kom je meer te weten over het vroegere hospitaalleven. In de kapel gaat alle aandacht naar de werken van Hans Memling.

In het museum van het Sint-Janshospitaal kom je meer te weten over het vroegere hospitaalleven. Meubels, schilderijen, beelden, zilverwerk en tinnen voorwerpen zijn de stille getuigen van de eeuwenlange zieken- en zielszorg in dit hospitaal.

Uniek is ook het dakgebinte van het gebouw, dat tot de oudste en meest monumentale van Europa behoort. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de oude apotheek en de kruidentuinen.

In de hospitaalkapel gaat alle aandacht naar de werken van de bekendste der Vlaamse Primitieven: Hans Memling. Deze schilder leefde en werkte in de 15de eeuw in Brugge en creëerde er zijn belangrijkste meesterwerken, zoals het beroemde Ursulaschrijn, voor het Sint-Janshospitaal.

Ga gratis met de museumpas
225 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 9:30 - 17:00
Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Contact

Mariastraat 38
8000 Brugge
050 44 87 43
musea.reservatie@brugge.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas