Museum

Industriemuseum

In het centrum van Gent huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven.

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum je nieuwsgierigheid. Sprekende beelden, historische filmpjes, merkwaardige objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner. Bovendien bruist het Industriemuseum van de activiteiten!

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
ma, di, do, vr: 9:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: woensdag 24/12, 25/12, 31/12, 01/01

Contact

Minnemeers 10
9000 Gent
09 323 65 00
info@industriemuseum.be
Bezoek website