ADAM - Brussels Design Museum

Het ADAM - Brussels Design Museum is gewijd aan zowel het design van de 20ste eeuw als aan het design van vandaag. Het werd in het leven geroepen naar aanleiding van de aankoop van de verzameling van het Plasticarium door het Atomium.

Het ADAM biedt met de permanente tentoonstelling (het Plasticarium) een innovatieve en verrassende blik op plastic design, gaande van de jaren vijftig tot vandaag. De tijdelijke tentoonstellingen laten de bezoeker toe een blik te werpen op andere vormen van design uit verschillende periodes en met uiteenlopende thema’s.

Het ADAM beschikt over een educatieve dienst en een cultureel contactpunt die een aanbod voorzien voor kinderen, adolescenten en schoolgroepen. Er bestaat ook een programma met lezingen en conferenties die in relatie staan tot de onderwerpen waarover het museum zich ontfermt.

Dankzij audiotoestellen, de bezoekersgids, informatiefiches en speciale aandacht voor de kleinsten, is het museum toegankelijk voor alle leeftijden.

ma - zo: 10:00-18:00

Belgiëplein 1