Museum

Het Reuzenhuis (tijdelijk gesloten wegens renovatie - heropening zomer 2023)

Tijdelijk gesloten

In het Reuzenhuis heerst er heel het jaar een feeststemming. In dit museum, ingericht in een herenhuis in de Lodewijk XV-stijl, wordt de bezoeker uitgenodigd een fascinerende reis te maken via de wereld van de reuzenpersonages.

In het Reuzenhuis heerst er heel het jaar een feeststemming. In dit museum, ingericht in een herenhuis in de Lodewijk XV-stijl, wordt de bezoeker uitgenodigd een fascinerende reis te maken via de wereld van de reuzenpersonages. Tijdens deze ontdekking wordt elk zintuig aangesproken. Hier ziet men hoe een reus wordt gecreëerd, iets verder de verschillende draagsystemen, de overdracht van het feest van generatie op generatie... Het fenomeen van de reuzen beperkt zich niet tot onze grenzen. Men vindt reuzen overal in Europa. U leert ze kennen via rijkelijk geïllustreerde documentaires. Het Reuzenhuis biedt eveneens op regelmatige basis tijdelijke tentoonstellingen over gevarieerde thema’s aan. Doe uzelf een plezier en slenter rond in deze magische plaats in het stadscentrum!

Ga gratis met de museumpas
225 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten
heropening in het najaar

Contact

Rue de Pintamont 18
7800 Ath
068/68.13.00
maison.des.geants@ath.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Aat

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas