Museum

Le Delta

In de drie tentoonstellingsruimtes van Le Delta, worden jaarlijks verschillende tentoonstellingen van hedendaagse kunst getoond. Ze zijn monografisch of collectief, en bieden het publiek de kans om grote Belgische en internationale artiesten te ontdekken.

Le Delta (vroeger Maison de la Culture van de Provincie Namen) is gelegen in het hart van de stad Namen en geniet sinds 2019 van een volledig gerenoveerd gebouw. De bedoeling is een culturele plek te zijn die openstaat voor alle disciplines en voor alle doelgroepen.

Het curatorieel beleid van Le Delta is gebaseerd op verschillende assen: een meervoudige benadering van de kunsten, ondersteuning van creatie (via een residentieprogramma), duurzame bemiddeling en banden met het grondgebied van de provincie Namen.

Het rijke programma voor beeldende kunst, dat om de vier maanden wordt vernieuwd, eert Belgische en internationale kunstenaars uit moderne en vooral hedendaagse periodes. Zo kan het publiek, met steeds hernieuwd plezier, het werk van reeds gevestigde kunstenaars bewonderen en dat van de jonge toekomstige talenten ontdekken.

Ga gratis met de museumpas
237 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di > vr: 11:00 > 18:00
za > zo : 10:00 > 18:00
Gesloten: maandag, 1/01, 24/12, 25/12, 31/12

Contact

Golenvauxlaan 18
5000 Namen
081 77 67 73
info@ledelta.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Namen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas