Museum

Musée du Malgré-Tout

Dit archeologiemuseum biedt je tijdelijke tentoonstellingen, regionale archeologie, animaties, rondleidingen op archeologische sites, een reconstructie van de leefomgeving van prehistorische mensen en nog veel meer.

Het Musée du Malgré-Tout biedt een bezoek aan drie opmerkelijke archeologische sites aan. De andere tentoonstellingsruimtes bestaan uit de galerij van de evolutie van de mens en zijn technieken in de prehistorie, het Park van de Prehistorie met reconstructies van prehistorische nederzettingen en een tijdelijke tentoonstellingsruimte. De Cedarc beschikt ook over een van de meest uitgebreide archeologische bibliotheken in België en een gieterij.

Het museum is gevestigd in de gebouwen van de oude energiecentrale van Treignes. In 1985 kreeg de vereniging het statuut van vzw. Zo kwam het Centrum voor Documentatie en Studie van de Archeologie (Cedarc) tot stand. Sindsdien voert het opgravingen uit in de regio van de Viroin. Deze opgravingen liggen aan de basis van de regionale archeologische collecties.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - vr: 9:30 - 17:30
za - zo, feestdagen: 10:30 - 18:00
Gesloten: 24/12, 25/12, 31/12, 01/01

Contact

Stationstraat 28
5670 Treignes
060 39 02 43
secretariat@cedarc-mmt.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas