museum Dhondt-Dhaenens

Het MDD is een private stichting erkend door de Vlaamse Overheid. Als museum ontsluit ze belangrijke moderne en hedendaagse privéverzamelingen. Als hedendaags kunstencentrum wil ze een actieve rol spelen in het internationale kunstgebeuren.

Het museum Dhondt-Dhaenens biedt een culturele mozaïekbeleving in de landelijke luwte rond Gent. Een geheimtip om waar je in alle rust de essentie van kunst kan ervaren.
Als museum ontsluit ze belangrijke moderne en hedendaagse privéverzamelingen met een maatschappelijke relevantie en als hedendaags kunstencentrum wil ze een actieve rol spelen in het internationale kunstgebeuren.
Met de 2 kunstenaarsresidenties - de Woning Van Wassenhove van Juliaan Lampens en The Wunderkammer Residence van Hans Op de Beeck en StudioMOTO - wil het museum Dhondt-Dhaenens het contact met kunstenaars en onderzoekers intensifiëren en de Leiestreek als een historisch belangrijke inspiratieplek voor kunstenaars (her-)activeren.

wo - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: ma, di, 25/12 - 02/01