Museum

Trinkhall museum

Trinkhall is een museum voor hedendaagse kunst met een internationale collectie gecreëerd door kunstenaars met een verstandelijke beperking. De werken zijn gerealiseerd vanuit atelier-sessies.

Het nieuwe Trinkhall museum is een opmerkelijk ankerpunt in het hart van het Avroy park te Luik die het licht laat schijnen op een internationale collectie van hedendaagse kunst gecreëerd door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Het museum, ontworpen door het architecten atelier Beguin-Massart, beschikt over meer dan 3000 werken gerealiseerd vanuit atelier-sessies.
Trinkhall is tot stand gekomen dankzij Créahm, een organisatie die al 40 jaar lang de artistieke expressie van deze kunstenaars in een vernieuwend en geëngageerd perspectief verdedigt binnen haar plastische en podiumkunsten werking.
Vanuit een visie "gesitueerde kunsten" (FR: arts situés) ontdekt u een thematische selectie werken uit onze collectie, evenals een monografische expositie ter ere van een Belgische of buitenlandse kunstenaar.
Dit artistiek project verdedigt dusdanig de eigenheid en de expressieve kracht van fragiele werelden.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 > 18:00

Gesloten: maandag, 1/01, 25/12

Contact

Park d'Avroy
4000 Luik
04 222 32 95
info@trinkhall.museum
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas