STAM - Stadsmuseum Gent

Het STAM vertelt het verhaal van Gent en maakt je (nog) warm(er) voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis. Tijdelijke expo’s tonen wat een stad tot stad maakt.

Gent is van alle tijden en het Gentse stadsmuseum is dat ook: eigentijds tegen een unieke historische achtergrond. Met interactieve multimedia en collectiestukken die tot de verbeelding spreken, leer je het verhaal van Gent beter kennen. Verleden, heden en toekomst worden er helder en boeiend voorgesteld, van middeleeuwse metropool tot stad van kennis en cultuur. In een onvergetelijke reis door de tijd ontdek je wat Gent tot Gent maakt en heeft gemaakt. Niet te missen als je in en into Gent bent!

Ontdek de gerestaureerde 14de-eeuwse Bijlokeabdij als schitterende locatie, de enorme luchtfoto op een lichtgevende glazen vloer, het oudste geschilderde stadsgezicht, de aanklikbare kaarten met een schat aan beeldmateriaal over de stad, de Gentse toren in witte LEGO die uitnodigen tot meebouwen …

ma, di, do, vr: 9:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00