Gruuthusemuseum

In het voorjaar van 2019 kan je het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse opnieuw in al zijn glorie bewonderen. Na een grondige restauratie en herinrichting kan je er kennis maken met de rijke collectie en met het nieuwe onthaalpaviljoen.

In het voorjaar van 2019 (onder voorbehoud) kan je het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse terug komen bezoeken. Je maakt er kennis met Brugge en met de rijke collectie wandtapijten, kant, sculptuur-, meubel- en zilverwerk.

Lodewijk van Gruuthuse (1427-1492) is veruit de beroemdste bewoner van het Gruuthusepaleis. Hij is een man van aanzien: lid van de Orde van het Gulden Vlies en vertrouweling van de Bourgondische hertogen.
Begin 15de eeuw bouwt de familie van Gruuthuse haar oude opslagplaats voor gruut om tot een luxueuze herenwoning. Lodewijk voegt er later een zuidelijke vleugel met bidkapel aan toe, waardoor een verbinding ontstaat met de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Gesloten tot voorjaar 2019
di - zo: 9:30 - 17:00
Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Dijver 17c
8000 Brugge

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.