Museum

Stadsmuseum Eupen

Dit museum vertelt u het verhaal van een stad die in de 18e eeuw werd gekenmerkt door haar bloeiende lakenweverij. In de tentoonstelling ontdekt u ook het rijke erfgoed en de letterlijk bewogen geschiedenis van deze stad aan de grens.

Ontdekken, bewonderen en begrijpen - In het Stadtmuseum Eupen wordt geschiedenis een belevenis. De productie van fijne wollen stoffen maakte van de 18e eeuw in Eupen een Gouden Eeuw.
De nieuwe vaste tentoonstelling toont de weerslag van de stoffenindustrie op de stad en op het dagelijks leven van de mensen aan bezoekers van elke leeftijd. Bovendien laten talrijke stukken zien hoe mensen hun geloof hebben geleefd, hoe ze hebben feest gevierd en hoe ze hun tradities hebben behartigd.
Tijdelijke tentoonstellingen over specifieke thema's en over plaatselijke kunstenaars, kleine culturele activiteiten en andere participatieve projecten vervolledigen het aanbod van het museum.
Het oude koopmanshuis De Ru's en de moderne museumvleugel bieden hiervoor de perfecte omgeving.

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
di - zo: 13:00 > 17:00
Gesloten: maandag, 1/01, carnavalszondag, 24/12, 25/12, 31/12

Contact

Gospertstraße 52-54
4700 Eupen
087 74 00 05
info@stadtmuseum-eupen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Eupen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.