Museum

Fondation Thalie

De Fondation Thalie biedt een plek aan kunstenaars en auteurs in residentie voor onderzoek, legt tentoonstellingen in en verdedigt de kruisbestuiving van disciplines, tussen beeldende kunst, kennis en de ecologische uitdagingen.

De Fondation Thalie werd in 2014 opgericht door kunstverzamelaar Nathalie Guiot en is gevestigd in een Brusselse woning van 1920. Sinds 2018 organiseert de stichting tentoonstellingen van zowel historische als opkomende internationale kunstenaars en van haar eigen kunstcollectie. De Thalie Foundation wil met haar residenties en tentoonstellingsprogramma de dialoog tussen beeldende kunst en kennis stimuleren en benadrukt de rol van hedendaagse creatie in de klimaattransitie, met name via haar programma "Creators facing the climate emergency", beschikbaar als podcast. 
Haar pop-up shop biedt ook de publicaties aan die zij elk jaar uitgeeft, naast carte blanche uitnodigingen aan hedendaagse keramisten.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Wo - Za: 12:00 - 18:00
Vernissage: 16:00 - 20:00

Contact

Buchholtzstraat 15
1050 Elsene
02 446 03 43
discutons@fondationthalie.org
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Zuid

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas