Museum

Musea van de Kuurstad

Gelegen in de Villa Royale, de laatste residentie van Koningin Marie-Henriette, echtgenote van Leopold II, het Museum van de Kuuroord en het Paardenmuseum roepen de geschiedenis op van Spa "Authenti'city".

De musea roepen de geschiedenis op van Spa "Authenti'city", een plaats van welzijn, amusement, ontmoetingen en vakantieoord sinds het midden van de 16e eeuw.
Spa is nu een gewone naam, synoniem van ruimte van welzijn waar water een primordiale rol speelt.

Waarom en hoe heeft dit kleine dorp, dat vóór de 16e eeuw onbekend was, deze internationale reputatie verworven en kan het vandaag de dag rekenen op het UNESCO-label? Het is een adembenemend verhaal!

De permanente tentoonstelling Spa Story, een geschiedenis die ontspruit aan de bron, laat u de plaatsen, de gebeurtenissen en de VIP's ontdekken die de geschiedenis van Spa en haar succes hebben gemaakt. Authentieke documenten, zeldzame voorwerpen en video's verklaren de geschiedenis van de geboorteplaats van het moderne thermalisme dat zich ontwikkelde tot het "Café de l'Europe" en vervolgens tot de "Parel van de Ardennen".

In de oude stallen illustreert het Paardenmuseum de verschillende ruiteractiviteiten die hier werden beoefend sinds de eerste paardenrennen op het continent die in 1773 in Spa werden georganiseerd.

Elk jaar worden talrijke gezellige evenementen georganiseerd: apéro'expo, foire aux jolités, Viens t'a[musées], ... en een tijdelijke tentoonstelling.

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - zo: 13:00 > 17:00

Gesloten: 01/01, 02/02, 24-25-26/12

Contact

Avenue Reine Astrid 77B
4900 Spa
087.77.44.86
info@spavillaroyale.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Spa

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas