Museum

Musea van de Kuurstad

Het Museum van de Kuurstad en het Museum van het Paard zijn gevestigd in de Koninklijke Villa, de laatste residentie van Koningin Marie-Henriette, echtgenote van Leopold II.

De musea roepen de geschiedenis op van de Authenti'city Spa, een plaats van welzijn, amusement, ontmoetingen en vakantieoord sinds het midden van de 16e eeuw.


Vandaag is Spa een soortnaam, synoniem voor een wellnessruimte waar water een sleutelrol speelt. Hoe heeft dit dorpje, dat vóór de 16de eeuw onbekend was, zo'n internationale faam gekregen en kan het vandaag aanspraak maken op het UNESCO-label? Dat is een boeiende geschiedenis!
De permanente tentoonstelling Spa Story laat de bezoeker plekken, evenementen en VIP’s ontdekken, die de geschiedenis van Spa hebben gekleurd.
Authentieke documenten, zeldzame voorwerpen en video's verklaren het parcours van de bakermat van het moderne thermalisme tot het "Café de l'Europe" en de "Parel van de Ardennen".

In de voormalige stallen toont het Museum van het Paard de verschillende ruitersportactiviteiten die hier werden beoefend sinds de eerste paardenrennen op het continent in 1773.
Daarnaast is er jaarlijks ook een tijdelijke thematische tentoonstelling en worden er talrijke gezellige animaties georganiseerd: apéro'expo, salon van jolités, Viens t'a[musées], ...

Bestel museumpas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)
Begin maart tot midden november:
ma - zo: 14:00 - 18:00

Contact

Avenue Reine Astrid 77B
4900 Spa
087.77.44.86
info@spavillaroyale.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop