Museum

Bibliotheca Wittockiana

Gehuisvest in een voorbeeld van ruwe architectuur is de Bibliotheca Wittockiana hét museum voor de kunst van het boek/boekbinden. Gelegen in Sint-Pieters-Woluwe, bewaart het schatten van de Renaissance tot heden en organiseert het vele evenementen.

De Bibliotheca Wittockiana laat u een duik nemen in de wereld van boeken en boekbinden in het hart van een gebouw met een niet te negeren architectuur!
De instelling is de vrucht van de bibliofiele passie van Michel Wittock en presenteert kostbare werken van de Renaissance tot nu en tijdelijke tentoonstellingen die gewijd zijn aan de oude en hedendaagse boekkunst.
Het museum herbergt ook verschillende opmerkelijke collecties zoals het kabinet van de dichter Valère-Gille, de collectie Lucien Bonaparte (Encyclopedie, brieven, enz.), talrijke kunstenaarsboeken, boeken over voorwerpen, beeldhouwwerken en een ongewone collectie van +/- 500 rammelaars.
Naast de tentoonstellingen is er een documentatiebibliotheek en worden er dagelijks boekbindende cursussen en tal van evenementen georganiseerd: conferenties, creatieve- en schoolworkshops, enz.

Bestel museumpas

Openingsuren

di - zo: 10:00 > 17:00
Op reservering via info@wittockiana.org

OPGELET: wegens de Covid is momenteel alleen de tijdelijke tentoonstelling te zien.

Contact

Bemelstraat 23
1150 Sint-Pieters-Woluwe
02/770.53.33
info@wittockiana.org
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Merode

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.