Museum

Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, middenin de Pajottenlandse heuvels, troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. Hier voel je de hartslag van wat was.

Het Kasteel van Gaasbeek is een uniek historisch huis met een rijke geschiedenis en een diverse collectie. Het ligt midden in een oase van groen, in de luwte van Brussel. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de intrigerende Franse markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. Hier ontmoeten het heden en het verleden elkaar in een innige omhelzing, waarbij ze telkens nieuwe betekenissen creëren.
Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting.

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten op maandag, tenzij maandag op een wettelijke feestdag valt.

Oktober:
di-zo: 10:00 - 17:00

Contact

Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek
02 531 01 30
kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas