Museum

Museum Hof van Busleyden

Welkom in het huis van Hiëronymus van Busleyden! In dit stadspaleis ontdek je de rijke periode van de Bourgondiërs en de betekenis van dit tijdperk voor de stad en de wereld.

Ontmoet onderweg de verschillende inwoners van Mechelen: van gastheer Hiëronymus van Busleyden tot grande dame Margareta van Oostenrijk, haar neef Karel V en de ingetogen Gasthuiszusters.

Het museum toont je de mooiste kunst van de noordelijke renaissance, maar kamt ook de geschiedenis tegen de haren in. Verdiep je in thema’s als natievorming, humanisme, religie, globalisering, gender en macht. Luister naar de gedempte stemmen uit de 15e en 16e eeuw: wie zien we niet of in de marge van de kunstwerken? Wie ontbreekt er aan de machtstafel? En wat zegt dat over macht en zeggenschap vandaag?

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Wo - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag en dinsdag

Elke vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en elke tweede zaterdag van de maand vindt het Stil Bezoek plaats. Tijdens deze momenten kan je het museum bezoeken op een prikkelarme manier.

Contact

Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen
015 29 40 30
hvb@mechelen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Mechelen-Nekkerspoel

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas