Museum

Mu.ZEE, Kunstmuseum aan Zee

Mu.ZEE, het kunstmuseum aan zee in Oostende, beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars of kunstenaars die in België wonen en werken. Dit maakt het museum uniek in het Vlaamse museumlandschap.

Het DNA van Mu.ZEE is uniek: van Sammy Baloji, Lili Dujourie, James Ensor tot en met Otobong Nkanga, Léon Spilliaert en Luc Tuymans. Mu.ZEE staat open voor verschillende culturen en generaties, en brengt meerstemmige verhalen uit een diverse samenleving binnen de structuur van het museum.

De permanente collectie wisselt vaak van opstelling, maar de Ensor- en Spilliaert museumvleugel en de Raoul Servais museumvleugel zijn altijd toegankelijk. Mis ook de tijdelijke expo's niet.

Samen met Comitee Mu.ZEE 2.0 organiseert Mu.ZEE jaarlijks drie enter-platforms. Deze platforms bieden de kans aan jonge kunstenaars om tentoon te stellen in een museum.

Bestel museumpas

Openingsuren

Di - zo: 10:00 - 17:30
24/12 + 31/12: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag, 25/12, 01/01

Contact

Romestraat 11
8400 Oostende
059 50 81 18
info@muzee.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Oostende

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas