Museum

Museum Fort Liezele

Het Museum Fort Liezele, gevestigd in het best bewaarde pantserfort van de Antwerpse buitengordel, belicht de Belgische defensieve strategie voor WOI, de bouw van de fortengordels en de Duitse belegering in 1914.

Het Museum Fort Liezele is gevestigd in het best bewaarde pantserfort van de Antwerpse buitengordel. Het fort werd gebouwd vanaf 1908 in de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog en speelde een belangrijke rol tijdens de Duitse belegering van de Vesting Antwerpen in september en oktober 1914. Het museum belicht de ontwikkeling van de Belgische defensieve strategie voor 1914, het ontstaan van de Vesting Antwerpen en de bouw van de fortengordels, de krijgsverrichtingen die hier plaatsgrepen, de uiteindelijke val van de Vesting Antwerpen en de gedwongen overgave van de forten. Het museum besteedt bijzondere aandacht aan de menselijke ervaringen en pakt uit met talrijke getuigenissen die de bezoeker meeslepen in dit aangrijpende verhaal. Het museum toont een uitgebreide collectie topstukken, aangevuld met een rijk aanbod aan audiovisueel materiaal.

Ga gratis met de museumpas
242 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - zo: 10:00 - 17:00
di: gesloten

Contact

Fortbaan 2
2870 Puurs-Sint-Amands
0475 43 43 31
info@fortliezele.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Puurs

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas