Evolution
© CCS
Tentoonstelling

Evolutie

Wetenschappelijk Cultuurcentrum - ULB

Wat hebben een giraf en een rat gemeen? Hoe de immense diversiteit aan organismen die onze aarde bewonen te verklaren? Waar is de plaats van de mens in de grote struik van het leven?

De wereld om ons heen biedt een ongelooflijke diversiteit aan levende wezens, het resultaat van miljarden jaren van evolutie. Deze levende wereld blijft evolueren en de menselijke soort is geen uitzondering! De mechanismen van evolutie maken het mogelijk om de diversiteit aan levensvormen die we op onze planeet tegenkomen te verklaren, uitgaande van het principe - vandaag duidelijk aangetoond dat elke levende soort geleidelijk wordt getransformeerd van de ene generatie naar de andere.

Het Centrum voor Wetenschappelijke Cultuur van de ULB en het ULB Museum voor Zoölogie bieden u graag een uitzonderlijke tentoonstelling aan over de mechanismen van evolutie, bedoeld voor scholen, maar ook voor het grote publiek en gezinnen. Volg Charles, Rosemary en Peter op de Galapagos-eilanden en duik in het hart van de evolutie van soorten! Ontdek de motor en de mechanismen die ten grondslag liggen aan de diversiteit van de levende wereld! Bacteriën, dinosaurussen, insecten... zullen je reispartners zijn!

Beleef een uitzonderlijke ervaring van zintuiglijke onderdompeling aan boord van Beagle, de boot waarop Darwin reisde! Dankzij de vele interactieve modules, skeletten, opgezette exemplaren, maquettes en spelletjes laat deze tentoonstelling je evolutie zien zoals je die nog nooit hebt gezien!

Toegankelijk vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene en alleen begrijpelijk vanaf 10 jaar.

Een tentoonstelling ontworpen en geproduceerd door het Centrum voor Wetenschappelijke Cultuur - ULB en het Museum voor Zoölogie - ULB. Met de steun van de Overheidsdienst van Wallonië en het Wernaers Fonds.

In de praktijk:
www. ccs-ulb.be
In het Wetenschappelijk Centrum voor Cultuur Campus de Parentville
rue de Villers 227 6010 Couillet
ccsinfo@ulb.be
Weekdagen: 9u30 tot 17u30
Weekends: Open de 1ste zondag en de 3de van de maand: 10 - 18u
Rondleiding 1ste zondag van de maand om 11u, 14u en 16u (Entree + € 2/pers.)
Mogelijkheid om de rondleiding te combineren met een praktische workshop “Bestellen in al deze dieren” (10u. en 13 uur) - € 7,50 rondleiding inbegrepen. Reserveren verplicht
Entree: 6 jaar, PassMuseumhouder, lerarenkaart: gratis
Art.27: € 1,25
Jonger dan 10 jaar/schoolgroepen: € 3
Studenten/senioren/grote gezinnen/groepen volwassenen (min. 10 personen): € 4
Volwassenen: € 5

€5 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

rue de Villers 227
6010 Couillet
071 600 300
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Couillet

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas