one, two, many - Manon de Boer
© one, two, many - Manon de Boer
Tentoonstelling

one, two, many - Manon de Boer

Kanal - Centre Pompidou

De film one, two, many toont drie performances: een fluitstuk met circulaire ademhaling, een monoloog en vier zangers met publiek.

Elk deel draait rond de existentiële ruimte van de stem. Vertrekkend vanuit telkens een ander audiovisueel perspectief staan het individuele lichaam, het luisteren naar de ander en het zoeken naar de juiste afstand tot meerdere stemmen in een sociale ruimte centraal. one, two, many was in 2012 op dOCUMENTA13 op twee schermen te zien en wordt hier voor het eerst op drie schermen getoond zoals oorspronkelijk door Manon de Boer bedacht.

Manon de Boer studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Rotterdam (NL) en aan de Rijksacademie in Amsterdam (NL). Ze gebruikt persoonlijke narratie en muzikale interpretatie tegelijk als methode en onderwerp. de Boer onderzoekt de relatie tussen taal, tijd en het claimen van bepaalde waarheden en verwerkt dit in een serie gefilmde portretten
waarbij het film medium constant in vraag wordt gesteld. Haar werk werd internationaal getoond op de belangrijkste culturele evenementen, zoals de Biënnales van Venetië (2007), Berlijn (2008), São Paulo (2010) en Taipei (2016) en Documenta (2012), op vele festivals (Hong Kong, Marseille, Rotterdam en Vienna) en in het kader van solotentoonstellingen in prestigieuze instellingen waar onder Witte de With in Rotterdam (2008), Frankfurter Kunstverein (2008), South London Gallery (2010), Contemporary Art Museum of St Louis (2011), Museum of Art Philadelphia (2012), Van Abbe Museum, NL (2013), Secession Vienna (2016) en Groundwork, GB (2018). Manon de Boer woont in Brussel.

CINEMATEK vervult al 80 jaar lang een gids rol doorheen de filmgeschiedenis. Al even lang heeft CINEMATEK de gewoonte en ambitie om te reflecteren over film, het bewegende beeld en de positie van film in relatie tot beeldende kunst, hedendaagse en avant-garde kunst. Vanuit het verlangen na te denken over de kruisbestuivingen tussen deze verschillende praktijken heeft CINEMATEK de uitnodiging van Stichting KANAL aanvaard.

In dialoog met Argos, Centre for Art and Media en in samenwerking met de Dienst Experimentele Film van Centre Pompidou zal CINEMATEK de programmatie verzorgen. SHOWroom CINEMATEK toont het werk van hedendaagse cineasten in loop wordt en maandelijkse evenementen, SWEET 16, brengen een levendige hommage aan de 16mm film.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

  • Woensdag van 12:00 tot 18:00
  • Zondag van 12:00 tot 18:00
  • Donderdag van 12:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 12:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Contact

Akenkaai
1000 Brussel
info@kanal.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas