Exposition Permanente du MPFAC
© © MPFAC
Tentoonstelling

Permanente collecties

Het Museum van Klein Formaat van Hedendaagse Kunst

Het Museum voor Hedendaagse Kunst op Klein Formaat biedt u een experimentele scenografie: meer dan 250 werken om in lades te ontdekken! Ontdek de kleine formaten in onze permanente tentoonstelling. Stel je eigen parcours samen op basis van je interesses en laat je tentoonstelling achter voor toekomstige bezoekers.
Vanaf 27 januari 2023. Het Musée du Petit Format d'Art Contemporain is een bijzonder museum gelegen in Nismes in het zuiden van de provincie Namen, in een streek die bekend staat om de schoonheid van zijn natuurgebieden en de dynamiek van zijn musea (Treignes, Village des musées). Het MPFAC ontvangt je in een intieme sfeer en nodigt je uit om zijn collectie te ontdekken, die is opgebouwd uit schenkingen van kunstenaars die deelnemen aan het vlaggenschip en de oprichtingsmanifestatie van het museum: de internationale biënnale "Petit Format de Papier". De collectie omvat zo'n 4.500 items, waarvan de meerderheid bestaat uit werken op papier in DINA4 formaat of kleiner van hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld. De collectie biedt een breed overzicht van de huidige technieken op papier en artistieke benaderingen. Het uitgangspunt is op zijn minst origineel te noemen. De organisatie van een biënnale voor hedendaagse kunst wordt als voorwendsel gebruikt om 400 professionele beeldende kunstenaars van over de hele wereld uit te nodigen om een werk te maken dat gerelateerd is aan papier en maximaal DINA4-formaat heeft. In de loop der jaren is er een indrukwekkende collectie opgebouwd van meer dan 4000 gravures, tekeningen, inkten, schilderijen, foto's en computergrafieken.
De collectie van het Musée du Petit Format omvat werken van : Christo en Jeanne Claude, Antonio Segui, Ben, Stanislav Fijalkowski, Pol Bury, Gabriel Belgeonne, Jo Delahaut, Emir Dragulj, Jacques Charlier, Maurice Pasternak, Félix Roulin, Roger Somville, Humio Tomita, Luc Van Malderen, Sixten Haage, Gilbert Decock, Jephan De Villers, Jiri Kolar, Mig Quinet...
Het museum is gesloten op feestdagen.

€3 Gratis met museumpas

Openingsuren

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 12:30 tot 18:00
  • Woensdag van 12:30 tot 18:00
  • Donderdag van 12:30 tot 18:00
  • Vrijdag van 12:30 tot 18:00
  • Zaterdag gesloten
  • Zondag van 12:30 tot 18:00

Contact

6, rue Bassidaine
5670 Nismes
060/73 01 69
mpf@museedupetitformat.be
Bezoek website
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas