STAM: Het verhaal van Gent - vast circuit
© Phile Deprez

STAM: Het verhaal van Gent - vast circuit

STAM - Stadsmuseum Gent

Gent is een stad van alle tijden. Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad. Je ontdekt er wat Gent tot Gent maakt. Aan de hand van ruim 300 collectiestukken en vele interactieve multimedia toont het STAM het verhaal van de stad. Het STAM bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij. Een historisch kader met een eigentijdse aanpak, net als Gent zelf.

Het vaste STAMcircuit 'Het verhaal van Gent' volgt een helder chronologisch parcours langs 6 museumzalen die elk een periode uit de stadsgeschiedenis omvatten. Meer dan 300 tot de verbeelding sprekende collectiestukken brengen dit verhaal in beeld en verschillende multimediale toepassingen verdiepen het.
Daarnaast zijn er ook twee thematische zijsprongen, grootformaat foto's van Magnumfotograaf Carl De Keyzer die een brug slaan naar de stad van vandaag, luisterbanken die getuigenissen over Gent laten horen en een toekomstzaal met een regelmatig wisselende invulling.

Het gebouw vertelt mee
De ruimtes van de voormalige Bijlokeabdij, met elkaar verbonden door de pandgangen, functioneren als museumzalen. De pandgangen vormen als het ware de tijdslijn.
Het unieke aan het gebouw is dat de opeenvolgende bouwfases de opgestapelde tijd zichtbaar maken in de verschillende ruimtes: het dormitorium en de refter evoceren bijvoorbeeld de groei van Gent tot middeleeuwse grootstad, de barokke zaal ‘1715’ roept de stad uit de 17de en 18de eeuw op.

Voor de laatste update en alle informatie: www.stamgent.be

Gratis voor Gentenaars op elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten (op vertoon van identiteitskaart)

CityCard Gent:
Gent all-in voor 48 uur (€ 30) of 72 uur (€ 35):
· Toegang tot de voornaamste musea (ook het STAM) - tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen, monumenten en attracties
· Openbaar vervoer inbegrepen
· Inclusief een handig gidsje dat je wegwijs maakt in Gent
· Boottocht bij rederijen De Gentenaer en – Gent Watertoerist inbegrepen
De CityCard Gent is verkrijgbaar in de deelnemende musea (dus ook in het STAM), het infokantoor van Toerisme Gent, de hotels, de verkooppunten van vervoersmaatschappij De Lijn, Fnac Gent en Uitbureau. Meer info op www.visitgent.be.

tickets tot een half uur voor sluitingstijd

faciliteiten:
· volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers
· het STAM heeft 2 rolstoelen ter beschikking (reservering via info@stamgent.be)
· audiogids vast circuit
· café-restaurant (stamgent.be/nl_be/bezoek-het-stam/stamcafé)
· cultuurtoeristische infobalie

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

• Maandag van 9:00 tot 17:00
  • Dinsdag van 9:00 tot 17:00
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag van 9:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Godshuizenlaan 2
9000 Gent
info@stamgent.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum