Object Stories. Een kijk op de collectie
© Design Museum Gent

Object Stories. Een kijk op de collectie - TIJDELIJK GESLOTEN

Design Museum Gent

Object Stories presenteert een nieuwe kijk op de rijkdom van de grootste designcollectie van België. De presentatie toont zo’n tweehonderd objecten van 1805 tot vandaag: een combinatie van topstukken en lievelingsstukken vanuit een geschiedkundige én persoonlijke blik van diverse museummedewerkers. De collectiestukken in Object Stories staan niet in dienst van één overkoepelend thema of dé geschiedenis van design. De objecten gaan hier zelf met de aandacht lopen, als individuele vertellers van verhalen en betekenissen.

Vijf betekenislagen
Omdat het gebruiksvoorwerpen zijn, ontsnappen designobjecten vaak aan onze aandacht. Hier, in de context van een museum, nodigen ze ons uit om goed te kijken. Een object draagt meerdere betekenissen in zich. Bij de start van Object Stories kies je één van de vijf betekenislagen als rode draad. Elke route bekijkt tien objecten vanuit een bepaalde blik. Wisselende betekenislagen stellen de bezoeker in staat om de presentatie en de collectiestukken op verschillende manieren te ervaren.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op woensdag).

Vanaf 18 mei gaat het museum opnieuw open. Het museum is op dit moment enkel open voor een bezoek individueel of met je gezin op de gewone openingsuren.

Reserveer je ticket vooraf. Dat is de enige manier om het museum te bezoeken.

Voor meer informatie zie weblink.

€10 Gratis met museumpas

Tijdelijk gesloten (COVID-19)