The Super-8 Trilogy - Ericka Beckman
© The Super-8 Trilogy - Ericka Beckman
Tentoonstelling

The Super-8 Trilogy - Ericka Beckman

Kanal - Centre Pompidou

De Amerikaanse kunstenares Ericka Beckman (geboren in 1951) is voor het eerst uitgenodigd in KANAL – Centre Pompidou om haar werk voor te stellen en neemt daarvoor een volledige verdieping in van de Showroom van KANAL met The Super-8 Trilogy.

De trilogie, uitgewerkt tussen 1978 en 1981, is geïnspireerd op de lezing van de Zwitserse psycholoog en epistemoloog Jean Piaget (1896-1980) en leent zich tot een betoverende en kritische lezing van de leerpraktijken van de kennis. Deze nieuwe configuratie wordt voor deze gelegenheid getoond in de vorm van een installatie die het kader van het projectiescherm overstijgt, en tovert de tentoonstellingsruimte om tot een ludieke omgeving bezaaid met decorstukken en volgens het ritme van het spel van gekleurde lichten. De kunstenares refereert aan het thema van de identiteit en het anders-zijn en onderzoekt hier de weerklank van het spel in de diverse sociale en psychologische constructies van de postindustriële Westerse maatschappij. Ze vormt de populaire en technologische culturele productievormen om in esthetische principes van een zowel kritisch als ludiek werk. De werken zijn beïnvloed door de post-punk en het structuralisme en lijken volgens Jim Hoberman ‘primitieve cartoons, enigmatische en dynamische allegorieën met komisch geweld, seksuele fantasie, perceptiespellen en vindingrijke optische effecten’. Als origineelste experimentele films van de beweging ‘Pictures Generation’, synthese van hedendaagse New Yorkse en Californische scenes, bouwen ze een universum op met een radicale originaliteit, op de tweesprong van de schoonheid van het spel, van de cultuur van de gemediatiseerde sport en het musicalgenre.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

  • Woensdag van 12:00 tot 18:00
  • Zondag van 12:00 tot 18:00
  • Donderdag van 12:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 12:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Contact

Akenkaai
1000 Brussel
info@kanal.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas