Musée de la Médecine - Geneeskundemuseum
© Musée de la Médecine - Geneeskundemuseum
Tentoonstelling

Geneeskundemuseum

Geneeskundemuseum

Doorheen zeven zalen en aan de hand van meer dan 1500 stukken, biedt het museum een parcours aan over de geschiedenis van de geneeskunde van de Oudheid tot vandaag.

Er zijn vijf themazalen: in de eerste drie leert u meer over de geschiedenis van de pre-Columbiaanse, Afrikaanse en Egyptische geneeskunde. Een vierde zaal handelt over de evolutie van de chirurgie en in de laatste zaal kunt u een unieke verzameling wassen beelden bewonderen.

Dit instituut werd gecreëerd in 1995 en betrekt een gebouw dat speciaal werd ontworpen door Art and Build om er de collectie in te presenteren. Dit museum wil bruggen slaan tussen kunst en geneeskunde. Men vindt er verschillende geschiedkundige en artistieke getuigenissen die betrekking hebben op de evolutie van geneeskundige denkbeelden: magische, mythologische, religieuze en daarnaast meer rationele getuigenissen steunend op waarneming en experimenten. Men toont ook de ontwikkeling van technieken van de klassieke oudheid tot op heden.

Het Museum herbergt tevens een collectie anatomische wassen beelden van het type "Spitzner", zalen gewijd aan voorhistorische geneeskunde (o.a. precolombiaanse geneeskunde) en niet-Europese collecties gewijd aan de Arabische wereld, aan Afrika en aan Azië.

Ook het eerste weekend van elke maand open van 13:00 - 16:00.

€5 Gratis met museumpas

Openingsuren

  • Maandag van 9:00 tot 16:00
  • Dinsdag van 9:00 tot 16:00
  • Woensdag van 9:00 tot 16:00
  • Donderdag van 9:00 tot 16:00
  • Vrijdag van 9:00 tot 16:00
  • Zaterdag gesloten
  • Zondag gesloten

Contact

Lenniksebaan 808
1070 Anderlecht (Brussel)
32 2 5553431
museemed@erasme.ulb.ac.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Anderlecht

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas